Dökülen Yapraklar Sanata Dönüştü: Osmangazi'de Miniklerden Renkli "Herbaryum" Etkinliği

Osmangazi Belediyesi, sonbaharın renklerini sanata dönüştürdü. 'Sonbaharda Sanat Atölyesi' etkinliğiyle doğa sevgisini küçük yaşlardan itibaren aşılamayı hedefleyen belediye, Gündoğdu İlkokulu'nda anlamlı bir çalışmaya imza attı.

Etkinlikte öğrenciler, okul bahçesinden topladıkları farklı türdeki ağaç yapraklarıyla çerçeve içinde kompozisyonlar oluşturdu. Hayal güçlerini kullanarak hazırladıkları süslemelerle renkli herbaryum eserleri ortaya çıkaran çocuklar, eğitmenlerin yönlendirmesiyle sonbaharda doğada yaşanan değişimleri de öğrenme fırsatı buldu.

“Doğayı sanatla anlatıyoruz”

Atölye Eğitmeni Simge Işıktaş Demir, etkinlikteki amacın çocukların doğayla bütünleşmesini sağlamak olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Herbaryum, kurutulmuş bitkilerin korunmasını sağlayan özel bir yöntem. Biz de atölyemizde çocuklara bu kavramı tanıtıyoruz. Yapraklarla sanatsal bir kompozisyon oluştururken, sonbaharın renklerini ve döngüsünü anlatıyoruz. Çocuklar bu terimi ilk kez duyduklarında şaşırıyorlar ama örnekleri görünce çok ilgilerini çekiyor.”

4 okulda devam edecek

Kasım ayı boyunca dört farklı okulda gerçekleştirilecek atölyelerde, her okulda farklı materyaller kullanılacak. Böylece öğrenciler doğayı, mevsimsel dönüşümü ve sanatı bir arada keşfedecekler.

Etkinliğe katılan Gündoğdu İlkokulu öğrencileri ise doğa ile iç içe böylesine keyifli bir atölyede yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.