Karpuzun Fiyatı 70 Kilometrede 30 Katına Çıkıyor

Bursa'nın Karacabey Ovası'nda bu yıl fazla ekiliş nedeniyle tarlada kilosu 30 kuruşa kadar düşen karpuz, Bursa merkezde 8,90 ila 11 TL arasında satılıyor.

Geçen yıl salçalık domateste zarar eden çiftçiler, ekim alanlarını 150 bin dekardan 90 bin dekara çekerek yerine karpuz ve mısır ekti.

Karacabey Ziraat Odası 2. Başkanı Ramazan Düzen, "Karpuz bu yıl kötü başladı ve kötü gidiyor. 70 kuruştan başladı ve 30 kuruşa kadar düştü. Çekirdeksiz karpuz 3-5 lira arasında satıldı. Alaca karpuzların ekimi çok fazla olduğu için fiyatlar çöktü" dedi.

Üretici ve tüketici arasında büyük fark

Düzen, üretimde denge sağlanamadığı için çiftçilerin her yıl savrulduğunu belirterek, zararını çıkarmaya çalışan çiftçinin giderek daha kötü duruma geldiğini söyledi. Tarladan çıkan karpuzun fiyatı 30 kuruş iken, 70 kilometre mesafedeki Bursa merkezde yaklaşık 30 katına kadar çıkıyor.